Tung!

Har inte tränat som jag ska. Dessutom känner jag mig väldigt tung i kroppen. Har ni oxå känt att man är extra tung vissa dagar.
Svullen om magen med. Kan det var "jobbiga veckan" som är på väg kanske?
Kan alltid hoppas, för då kanske jag känner mig lättare om några dagar....

Haha!

Min kollega ställde precis 2st tårtkartonger på disken. (samma kollega som gör min fettmätning) Hon frågade om jag kunde passa dem en liten stund.
Klart jag kunde det. Skojade och sa att jag inte kunde garantera att de fanns kvar. Kunde ju hoppa ner i min mage... Då säger hon att det skulle ju vara legalt isf!

Hmf! Nä!!! Det skulle inte va legalt nån stans om jag tryckte i mig 2 tårtor. Nu tänker jag istället akta mig för personalrummet resten av dagne, så att tårtan inte hoppar på mig med tvång :P

Steg v. 4

Måndag: 13375
Tisdag: 14299
Onsdag: 35262
Torsdag: 16095
Fredag: 10578
Lördag: 10213
Söndag: 6218

Summa: 106040

Inte så illa :)

Vägning

Det var utan nån större glädje jag hoppade upp på vågen för en stund sen. Den visarde inget toppenresultat, men det går iaf åt rätt håll :)
-0,3kg, så nu är det 4,4kg kvar till mitt första delmål....

Gamla vanor är svåra att bryta...

Även om man vet om dem, och gör allt för att inte trilla dit.

Har under ett flertal år tagit ut mina känslor på mat. Ätit för mkt, mått dåligt, spytt osv.

De senaste åren har det hänt mer och mer sällan som tur är. Sist det hände kunde jag bara inse att det berodde på att jag inte mådde bra i förhållandet jag var i då.
Så är inte fallet nu. Jag trivs bra med livet, och vill absolut inte va med nån annan än min pojkvänn :)

Kanske därför det var längesen jag trillade dit oxå.

Men så nu... tja vad ska man säga. Mkt som rör sig i huvudet. Men varför ta itu med det? Istället kan man väl trycka i sig 0,5l glass, eller?
Men nu känner jag mig istället ännu mer värdelös. Ska försöka släta över detta med en promenad med vovven. Livet går ju vidare.

Kanske ska förklara lite va som hänt iaf. Vet inte om ni läst i aftonbladet igår om en kille i sthlm som blivit skjuten i magen. Det är en gammal klasskompis till mig. Vi var inte nära vänner eller så, men det är endå ett tragiskt sätt att bli av med livet på. Dessutom tillhörde mördaren samma kompiskrets, så till slut kanske det visar sig att jag vet vem han är oxå...

Sen all denna stress. Har suttit ner max 2min på jobbet idag. Det har varit fullt ös från början till slut. Man gör så gott man kan, men det känns inte som om man räcker till. Hinner ju inte svara i telefonen och det känns som om köerna bara blir längre och längre.
Sen kommer jag hem till vovven på rasten. Bara snabbt för att sen åka igen. Känner mig som världens hemskaste matte!

Men jag ska sluta klaga och gottgöra honom det nu. Vi ska ta en härlig kvällspromenad :)

Sorry om det blev gnälligt, men ibland måste jag bara få ur mig saker...

En underbar träningsdag :)

Nu är jag härligt slut i kroppen, idag har den fått jobba. Har kört 1timme step up och 1 timme spinning. Känns hur bra som helst.

Hoppas jag kommer ur sängen imorgon, för jag har lovat att leda ett extra vattenpass för min kollega som är sjuk ;)

kroppskompositionsmätning

Har jag varit på förut. Som allra bäst har jag legat på 18,5% kroppsfett. Sist hade jag 22%. Visste att jag tjockat på mig, men inte såhär mkt!! 26,7%. Nu ligger jag på den övre gränsen för vad som är ok. Något att jobba på alltså....

Härligt :)

Förra veckan när jag hade premiär på mitt nya vattenpass kändes det lite sådär... Denna veckan var det verkligen underbart. Tror både jag och mina deltagare var laddade till max. Vi hade så hilma kul :D
Givetvis var jag trött, och svettig efteråt. Precis som det ska vara.

Jag gör som vanligt :P

Sätter upp höga mål som är näst intill omöjliga och sen när jag märker på halva vägen att det inte kommer funka så ger jag upp...
Dumt, jag vet. Viktminskning borde få ta den tid det tar, inte vara tidsbestämt. Så länge jag inte går upp i vikt, utan ner sakta men säkert så borde jag vara nöjd.
Men det är väl längtan efter ett synligt resultat som gör att jag sätter de höga målen.

Efter en diskussion med Ullis har jag iaf bestämt mig för att ändra om mina mål lite, så att de blir mer realistiska så att jag faktiskt har en chans att lyckas.

Sätter nu mitt första delmål till min födelsedag (4,7kg dit), men det betyder inte att jag stannar om jag tappat 4,7 innan. Nej då kommer jag att vara överlycklig över att ha klarat ett uppsatt mål och så kämpa mig vidare till nästa. (totalt 14,7)
Klarar jag detta kommer ja nog stanna upp lite och känna in mig lite. Vill troligen gå ner 2-5kg till sen, men man vet aldrig. Jag har ju rätt mkt muskler och är inte villig att tappa dem bara för att gå ner i vikt.
Har hellre en högre vikt och en kropp som är hälsosam än tappa muskler bara för viktens skull. För ärligt talat, vikten är bara en siffra.

Funderar på om jag ska mäta mig oxå.
Vi får väl se om jag gör det, samt om jag våga lägga ut min mått här till allmänt beskådande.

Den som lever får se!

Stegräkning...v.3

Eftersom promenix.se har lagt ner sin sida så kommer jag att skriva upp veckans steg här istället. På så sätt ser ju ni om jag inte rör på mig ordentligt ;)

Se fredag tex... katastrof... Mitt mål är egentligen 12000 steg om dagen minst. (gärna 100000 steg på en vecka)
måndag: 8949
tisdag: 18640
onsdasg: 11504
torsdag: 28311
fredag: 5926
lördag: 17964
söndag: 8752
summa: 100046
Träning räknar jag om till steg här, därför ser det ut som om jag gått en väldans massa steg vissa dagar *hihi*

Trist!

Hoppade upp på vågen idag och den visade EXAKT samma siffror som förra veckan. Hade ju hoppats på iaf ett litet minus. Visst, stå still är bättre än upp, men iaf.
Man blir så omotiverad när det inte rör sig :(

imorgon

är det dax för vågen... lite nervös. Tänk om den inte visar minsta lilla minus? Har faktiskt skött mig rätt så bra (ostbågarna har jag ju berättat om) Men förutom det så. Så blir det inte ett litet minus kommer jag att bli besviken och antagligen tappa gnistan.
Det måste funka denna gången!!

Kvällsträning

Är härligt, men problemet är ju vad man ska äta när man kommer hem?
Var hemma väldigt sent igår, efter både träning och bad. Kom väl till gymet kl 21, så då kan ni ju tänka er resten. Efter att ha gymat och badat är man vrålhungrid, men vad ska man äta så dax?

Jag tänkte först inte äta nåt, men det slutade det med att jag snodde en näve ostbågar och två salta kex av killen. Visst, en frukt hade säkerligen varit bättre, men jag ville ha något salt.
Vad skulle ni ha tagit?

Idealvikt?

Vad är din idealvikt? 
Gränserna till min längd går efter följande:
Under 44kg svår anorexia
Mellan 44kg och 51kg underviktig
Mellan 51kg och 69kg normalviktig
Mellan 69kg och 96kg överviktig
Över 96 fetma

Här kan du räkna själv ;)

Måste erkänna att jag gillar den här tabellen. Enligt den är jag "bara" överviktig och en bra bit ifrån fetma. Nice eller vad?

Ticker....


Fy fasen...

Har gått upp lite i vikt det sista, men inte tänkt så mkt på att BMI faktiskt ändrar sig... Räknade och fick resultatet 30,5, så just nu ligger jag på FETMA!

Känns skrämmande eftesom jag inte känner mig SÅ stor. Men när man ser siffrorna så undrar man om det bara är förnekelse, eller vad det kan vara. :(

kondition?

Finns det att köpa på burk? I så fall tar jag gärna 2!!

Har lett ett pass idag och höll på att dö efter andra låten. Kombinationen förkylning och långvarig vila är inte att rekomendera.

Bara att köra på nu, kan väl knappast bli sämre...

åhhh

När ska den här förkylningen försvinna?

Ska ha pass idag, men helt ärligt... känns som om jag ska dö bara jag går ut med hunden :(

Blä!

Ingen höjdare

att ställa sig på vågen idag. Men jag får skylla mig själv... får erkänna att jag ätit både glass och pizza denna veckan. Kanske inte det bästa om man vill minska i vikt och mått :P

-0,4 blev det iaf på vågen, så nu är det "bara" 4,6kg var till mitt första mål och 9,6 till mitt födelsedags mål. Wee ha!

Gaaahhh!

Så trött på den här förkylningen nu. Speciellt som den har satt sig i huvudet, så det känns tungt (bara det väger nog 3kg mer än vanligt). Dessutom är det ömt i panna, kinder osv. Gnällig, ja jag vet :P

Vill ju kunna träna. Eftersom jag är lite dålig på att sköta maten så är det extra viktigt att träningen kommer igång som den ska.

Om det är nån som använder stegräknare så kan jag rekomendera promenix.se där kan man registrera sina steg, tävla mot andra osv. Jag och Ullis tävlar, så jag ska nog logga in och fylla i för att se hur jag ligger till. Ledde häromdagen, men hon är en fighter så man är ju aldrig säker ;)

Vad händer i helgen?

"Du e alltid fräsch"

Sa nåt till goingen igår om att då känner man sig inte så fräsh. Han tittar på mig och säger, du är alltid fräsch. Lite typiskt tjej ska jag börja säga emot, men inser att han har sett mig på morgonen, han har sett mig bakis, han har sett mig trött, han har sett mig sjuk.
Vad säger man då?

Till slut säger han att andedräckten kanske inte är så fräsch när du e bakis, men det är den ju inte på nån....

*Hihi*

Ibland vet han ju vad man vill höra :)

Sånna människor som boostar en när allt känns jobbig. Dem ska man vara rädd om.

Tjohoo!

Första arbetsdagen på 14 dagar avklarad :)

Dessutom blev det ingen slämmig pizza efter våran städkväll, utan tjejerna hade tänkt om och hade med sig vindruvor, apelsiner samt morot och gurkstavar. Gissa om vi har tryckt i oss massor med frukt och grönt. Massor med vitaminer och fibrer, kan det blir bättre??

Känns helt ok :D Nu är det bara lite träning som saknas oxå...

Första vägningen....

Blev precis det resultatet som jag hade ställt in mig på i huvudet (som skräck senario :( ) Ni vet när man tänker att värre än så kan det iaf inte vara. Det var det ju inte heller, men det är illa nog.

Totalt är det 10kg jag behöver gå ner till början av v. 11. Jomen tjena tjena mittbena!
Nä, jag ska inte ge upp nu, har ju inte ens börjat.

Nu kör vi! Hänger ni med??

Den hemska sanningen!

Jag är proppmätt. Inte så konstigt kanske, har moffat massa onyttigheter hela dagen. Bakis och så vet jag att jag "börjar mitt nya liv imorgon" IGEN!!

Men jag tror inte på att ha förbud. Då blir man bara manisk. Men jag ska försöka göra de nyttiga valen i första hand och skära ner på det onyttiga. Lite svårt när det redan är inplanerat pizza imorgon kväll?
Ja, kanske.... men eftesom jag vet att jag ska slarva på kvällen så får jag väl se till att äta nyttigt fram till dess.

Väldigt nervös för vilka siffror vågen kommer visa imorgon bitti däremot. (vet ju vad de visade i morset innan allt moffande)

Nu är det dax att sova.

Natti natti!

Hur gör man?

"Ät som en myra, skit som en elefant", säger Anna Skipper i du är vad du äter. Nån som vet hur det ska gå till?

Välkomna till mig...

och min nya blogg. Tänkte försöka använda den att skriva av mig i när saker känns tyngre än vanligt. Iblan behöver man bara få ur sig saker.

Under tonåren och långt upp i de 20 hade jag en lite vriden syn på mat. Använde den som tröst tills jag fick dåligt samvete och fick se till att göra mig av med den. Det tog många år innan jag fattade vad jag egenligen höll på med och att man inte borde göra så.

Nu vet jag bättre, men givetvis får jag åter fall ibland. Det var ett år sen jag spydde självmant senast, men jag kan fortfarande komma på mig själv med att sitta och smooka i mig utan att egentligen veta varför.
Men för det mesta har jag skaplig kontroll och det är skönt. För det är ju precis det hela den här sjuka karusellen handlar om att ha kontroll. Kan man inte ha kontroll över annat som jobb eller känsloliv, så tar man ut det övrer maten. Där har man kontroll...

Tänkte i år, som så många gånger förr ta kontroll över min vikt igen. Har en önskan att tappa 9kg till min födelsedag (då jag fyller de läskiga 30). Vet inte om jag kommer klarar det. Är bara 8 veckor kvar, så det är inte alls omöjligt om jag skärper mig, men inte heller någon självklarhet att jag ska lyckas. Men samtidigt, jag skulle bli skitnöjd om jag klarade 5kg oxå.
Eftersom jag oftast klarar att hålla igen max 3 veckor så tänkte jag försöka använda bloggen som lite viktdagbok, för att se om jag möjligen kan hålla motivationen uppe då. Man vet ju inte, men kan alltid hoppas.

Ikväll blir det party, det har jag längtat efter.... På måndag är det invägning. Hänger ni på??


RSS 2.0