Målet


www.kraftprovet.se

För den vane löparen är slussprovet som jag ska springa inga problem. 6km, men för mig som ALDRIG springer är det stort om jag klara detta. Bara träna så får vi se om jag slutför detta, eller om det går helt åt skogen :P

Konditonen= 0

Nu är det bevisat. Har varit ute på årets första riktiga "löparrunda" vet inte om jag kan kalla det löpning eftersom det slutade med att jag gick det mesta av tiden. Tyvärr gick jag tom långsammare än när jag har vovven med mig. Tror det var håll jag fick. Ont i sidan, men framför allt på ena sidan av ryggen. Som om någon stack in en kniv och sen valde att skruva om vi väl valda tillfällen...

2,2km blev det iaf. Så nu har jag något att jämföra mig med nästa gång.

Nya utmaningar

Efter ett besök hos läkaren har jag insett att jag nog får leva med att vara i det "tillstånd" som jag är just nu. Fick en medicin som jag ska testa under en längre period och om den inte funkar så ska jag komma tillbaka.

Nu tänker jag ta tag i träningen igen, får inse att det troligen är mkt tyngre än vanligt. Har inte hållit igång som jag ska de senaste 3 månaderna+att jag inte riktigt får luft som jag vill gör det ju jobbigare. Men jag kan inte vänta ut det längre. Jag behöver komma igång och få lite rutin för att må bra.

Har gett mig själv en extra utmaning och anmält mig till en tävling om ca 8 veckor. Just nu känns det väldigt långt borta att jag ska lyckas, men man måste ju ha något att sträva efter. Går det så går det.
Blev så besviken när jag inte kunde genomföra vårruset som jag hade tänkt, men nu är det nya tag som gäller ;)

Kanske får man inse...

att det är såhär man ser ut. Att förändringar tar tid.

Ser jag tillbaka till hur jag såg ut för 10år sen så inser jag att det var sist jag hade den vikten jag skulle vilja ha (då tyckte jag givetvis att jag var på tok för tjock)
Sen kan man försöka minnas hur jag mådde. Ångest var vanligt, om jag tränade för lite... mindre än 7pass på en vecka var INTE ok. Stoppade jag fel saker i munnen eller även för mkt av rätt saker så ledde det oxå till ångest. Att stoppa fingrarna i halsen efter att ha ätit något för gott var vardag....

Så jag kanske får vara lite för rund, ta tag i träning och lägga den på en lagom nivå. Försöka äta rätt och lagom mkt. Inse att det finns bra och dåliga perioder. Just nu är jag inne i en svacka, har varit sjuk en längre tid och har inte lust till nåt. Men egentligen, jag kan ju ta tag i det sen.

Jag inser ju iaf att livet jag levde för 10år sen var fel och inte är nåt att eftersträva idag. (även om kroppen jag hade då är det :P) Men det får ta den tid det tar.

En vän och kollega frågade mig om jag inte borde ta tag i vikten snart för att må bättre, bli piggare och få bättre självförtroende. Visst borde jag det, men just nu fokuserar jag på att bli frisk. Samt att acceptera mig som jag är. Tjock eller smal så är det fortfarande jag.

Nytt mål

Eftersom jag inte nådde mitt senaste mål så har det mer eller mindra runnit ut i sanden. Sen kan man diskutera hurvida det är bra eller dåligt att ha en tidsgräns på sina viktmål. Det är ju lite olika.

Känner att jag behöver det just nu för att komma igång igen. Sen måste det vara rimligt oxå, annars stressar jag ihjäl mig. Men mitt nya mål blir nu 5kg till midsommar. Då passerar jag en för mig magisk gräns. Var ju under den när jag var magsjuk i julas, men sen har det bara gått stadigt uppåt :(

Nu vill jag byta förstasiffr på vågen igen. Det ska gå!

Heja mig!!

RSS 2.0