Test!

Gjorde ett test med en såndär multifunktionell våg häromdagen när jag var på Wellnessmässan i gbg.

Den räknade ut allt möjligt och att jag har för högt bmi och för mkt fett var väl ingen större överraskning. Däremot så konstaterade hon att jag måste träna, eftersom jag hade så bra grundförbränning. Över 1600kcal på att göra ingenting gör min kropp av med. Inte illa!

Gjorde ett annat test och fick veta att jag har ett kraftigt sklett. Så jag kan faktiskt skylla på kraftig benstomme. *hihi* Han som mätte det sa att det bara var bra, för då går man inte sönder lika lätt. Bara att tacka och ta emot alltså.

Trist!

Min dator har gått sönder så nu kan jag varken blogga hemifrån, eller fylla i hälsovakten. Får gå på känsla ett tag fram över då.

Funderar på hur jag ska göra med vägningen på måndag, har ätit mer de senaste 2 dagarna än vad jag brukar göra på en vecka känns det som, eftersom jag varit iväg på kick off med jobbet.

Men sånt e livet. Våg och måttband har jag ju kvar iaf, så jag får helt enkellt använd mer sunt förnuft, eller lära mig räkna kcal för hand. (använda hjärnan... det kan bli farligt :P )

Vikt v.9

+0,5kg :(

ojsan!

Var lite trött i morse (4.30). Kom på nu att jag glömde att väga mig. Hur kunde jag glömma det? Antagligen för att jag inte har några stora förhoppningar på vågen denna veckan, men iaf.
Får ta tag i det imorgon istället...

Lätt att glömma...

att man borde vara glad?
Visst e det så ibland. Man blir arg, ledsen, irriterad när saker inte går som man vill eller hade tänkt sig. Då glömmer man bort att man har så otroligt mkt att vara glad över egentligen.

När man tex försöker gå ner i vikt så är det lätt att stirra sig blind på vågen och bli besviken när det inte funkar på första försöket. Istället för att tänka, jag har iaf råd att äta? Men jag väljer att inte äta för mkt iaf.

Har under de senaste veckorna blivit mer och mer glad över vissa saker i mitt liv. Framför allt personerna runt omkrin mig. Man ska aldrig ta någon/något för givet. Det finns så mkt som kan gå fel här i livet....

Så idag tänker jag vara glad. :)

Glad över att jag har min familj, min fina pojkvänn, mina underbara vänner, min goa hund, mina härliga arbetskamrater och alla söta vänner över nätet!

Hur kom jag då på detta så plötsligt? Varför detta djupa inlägg just nu?

Jo helt enkellt för att det händer så mkt skit runt omkring mig...

Först blev ju min gamla klasskompis mördad, sen fick jag veta att en före detta kollega ligger nersövd på intensiven. De har val att söva honom eftersom han fick hjärnblödning och hjärtinfarkt samtidigt och vill inte riskera att han hamnar i koma.
En kund var väldigt nära att mista livet på jobbet häromveckan, men det gick bra till slut. Tack vare att många handlade både snabbt och rätt.
Sen känns det som om det är väldigt mång par som man trodde var lyckliga och som gjorda för varandra som helt plötsligt går isär?

Behöver jag fortsätta?

Nä, jag är som sagt GLAD! Att jag har alla er som jag rabblade upp längre upp i detta inlägg. Tack för att ni finns :D

Dagens rätt



Kycklingwook med fullkornsnudlar. Mums!

Snart helg...

Kan erkänna att jag skött maten lite si och så denna veckan. Mkt bättre än om jag inte tänkt mig för alls, men inte så att hälsovakten varit riktigt nöjd med mig alla dagar.
Nu är de snart helg, då jag brukar kunna unna mig nåt litet om jag skött mig resten av veckan, men jag är tveksam denna veckan.
Känns som om jag har gått upp massor. Hatar när man känner sig fet/ful/äcklig. Behöver jag säga att jag har en "fuldag" idag?

Svacka

Vissa dagar känner jag bara för att ge upp allt. Skita i vad jag äter och hur mkt.... Men det funkar ju inte så om jag ska nå mina mål.

Hade en riktigt pissig morgon med mardrömmar under tiden jag snoozade. Som om jag inte kunde vakna upp riktigt, för att drömmarna höll mig kvar. Knepigt och obehagligt var det iaf.

Var helt slut i huvudet när jag väl lyckades komma upp och ta mig till jobbet.

Jobbdagen gick bra och avslutades med 2 timmars träning, så på den fronten är jag iaf väldigt nöjd med mig själv idag :)

Artikel

Hittade en väldigt intressant artikel på träningsprofilen som jag vill dela med mig av. Artikeln hittar ni här.

Får tyvärr inte länken att funka som den ska, men det är artikel nr 2, den om bulimi som jag är ute efter... Den andra får ni som bonus eller nåt :P





Vågen

visade -0,5 idag. Känns helt ok :)
Börjar se tight ut att klara mitt första delmål, men vet ni va? Så länge vågen visar neråt så känner jag mig ganska nöjd.

Stolt över mig själv :)

Hade bestämt mig för att jag skulle få unna mig nåt gott igår när det var alla hjärtans dag. Blev en fika med några vänner och sen en godispåse.

Åt inte speciellt mkt av godiset, så när jag skulle gå hem till mig imorse så ville killen skicka med mig det hem. NEJ TACK!
Sa att han kunde få det... Men han hade mkt kvar i sin påse.
Ok då får du slänga det sa jag och ryckte på axlarna. Och det gjorde han....

Känns så bra att det inte fick följa med hem, då hade jag troligen svullat i mig det idag, eller imorgon och haft dåligt samvete i eviheter. Det är inte värt det. Unne dagen var ju igår, bara igår...

Kan det inte bara va över?

Väntar på min mens nu, som inte har kommit sen sist. NEJ! Jag är inte gravid, men jag har väldigt oregelbunden mens. Kan blöda 1 vecka eller 3. Den kan komma varje månad eller var 3e, så det är rätt svårt att veta exakt.

Nu har jag haft ömma bröstvårtor (låter säkert kul, men inte skoj alls) i över 48timmar. Ni kan ju tänka er hur gnällig man blir när man har ont. Vad jag vet brukar jag inte va så konstig till sättet när jag har pms, men detta är verkligen irriterande.

Kom nån gång då, så jag kan gnälla över mensvärk och sen är det bra :P

090211

Mat igen :P

8.00 havregrynsgröt med lättmjölk och kanel
10.30 chokladsoyadryck
12.15 köttfärsbiffar med fetaost och grillade grönsaker
16.00 swebar
19.30 ½ potion biffwook med nudlar, cashewnötter

090210

Mat...

10.00 Frukost: Yoghurt m keso
11.15 mellis: ost (fick nåt sjukt sug efter ost) haha
15.15 banan
17.00 kyckling wook med nudlar
20.15 kesella


Dagens

mat...

Frukost ca 10.00 Yoghurt m. keso

mellis ca 13.00 kesella, cashewnötter.

mellis 2 ca 16.45 (före träningen) ananaskeso

middag ca 20.30 (lite väl sent, jag vet...) kycklingwook med nudlar.

Yes, yes, yes!

Äntligen går siffrorna på vågen åt rätt håll :)
Idag visad den 1,2kg mindre än förra veckan. YES!


veckans sista dag...

Maten har gått helt ok. Har tyvärr inte lyckats komma ikapp de kcal som jag åt för mkt i fredags, men inte ökat på mängden heller. Känner mig rätt nöjd med det.
Känns som om jag skött både mat och träning denna veckan :)

Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas att vågen vill ge mig bra respons imorgon...

-600

Kalorier låg jag igår. Dvs, jag åt 600kcal mer än vad jag borde. Ska försöka ta in detta idag och imorgon för att få en hygglig uppfattning om hurvida jag lagt mig på rätt kcal tal i hälsovakten eller inte.
Slutar väl med att jag får sitta och tokcykla på min motionscykel imorgon kväll eller nåt :P

De andra dagarna har jag klarat, men igår var det fest med jobbet så det gick helt enkellt inte.

Idag är så grymt godissugen, men NEJ! Det är inte värt det, bättre att äta riktig mat och hålla kcal intaget lågt ist.

Godis, godis, godis......!!!!!

Vitaminer?

Tar ni några extra vitaminer när ni försöker gå ner i vikt?

Jag brukar ta omega 3 (linfröolja), multivitamin och zilika. Fast igår kom jag på att jag nog inte tagit dem på 2-3veckor. Nåt tips på hur jag får till en bra rutin med mina vitaminer?

Skriver du upp godis oxå?

Fick frågan av en kompis igår om hur jag använder hälsovakten. Om jag även skriver upp godis... Självklart! Annars kan det ju kvitta att skriva upp vad man äter, om man inte skiver allt. (lättare att låta bli godis och sånt när man vet att man måste skriva upp det ;) )

Vissa livsmedel finns tyvärr inte med, men då byter jag ut det mot något liknande och ser till att kcal antalet iaf bir detsamma.

Trodde att staplarna skulle gå i taket idag, eftersom jag åt en liten bit semelkrans imorse... Det var inga problem, troligen eftesom jag inte hunnit med någon frukost (fick fika på ett möte kl 11)
Så om jag inte äter mer än de planerade kvällsmålet som består av hallon och keso, så kommer jag även klara denna dagens mål. Då blir det 4 dagar i rad :)

Bra jobbat Zinil!

Så står det när jag loggar in på hälsovakten nu :)

Det gör det dagen efter att man hållit sig inom sin kcal gräns (som man själv har fått välja). Jag har lyckats 2 dagar i rad, men detta bara tack vare att jag tränat. Då får man nämligen äta mer...

Men men. Om jag sköter mig så borde detta betyda ett minus på vågen på måndag, eller?

Hoppas, hoppas, hoppas!

Ogjort?

Förra veckans lilla nedgång är nu ogord och jag är tillbaka på +4,7 till delmål 1 :(
Trist men sant!

Bara att ta nya tag denna veckan och försöka sköta mig bättre. Vill ju helst ha lång tid på mig att gå ner. (5v kvar enligt målet jag satt själv) Vet mkt väl att jag klarar att hårdbanta några veckor och gå ner mkt på kort tid... Men känner inte för det denna gången. Vill hellre lyckas långsamt och sen stanna där nere ;)

Hälsovakten

Har jag med mkt hjälp och tålamod från killen installerat på min dator nu ikväll. Har haft det tidigare för många år sen, men kände att det kunde va värt ett försök igen. Man fyller i allt man äter och hur man motionerar. Då får man ju lite koll på hur man ligger till och framför allt vilka livsmedel som är smartare att välja än andra.

Värt ett försök iaf :)

Inga steg

att rapportera denna veckan, eftersom min stegräknare fått spel. Tyckte att den funkat lite si och så det sista och nu har batterisymbolen börjat blinka. Så tills dess att jag kommer ihåg att köpa nytt batteri så får jag helt enkellt gå utan.

Är lite rädd för vågen imorgon. Syndat nu i helgen.... men det är ju mitt eget fel. Sen har jag ju iaf tränat både fredag och söndag, samt gått en 2 timmars promenad igår. Bara hoppas att mina syder inte gjort för mkt skada.

Håller ni tummarna för mig?

RSS 2.0